Nyheter

LED-teknologi och lysdioder

LED är en förkortning för light emitting diode och är den ljuskälla som vuxit till att bli en standard inom flera användningsområden. Led ljuskällor erbjuder många fördelar över traditionella och föråldrade belysningslösningar som till exempel halogen eller xenon. Led ger en betydligt längre livslängd som i vissa fall sträcker sig mellan 25.000 till 100.000 drifttimmar beroende på lysdiod och övrig elektronik. Led är också mer miljövänlig då led lampor inte innehåller kvicksilver och andra farliga metaller för djur eller människor.

LED inom bilindustrin

Inom bilindustrin spelar led-tekniken en avgörande roll och har visat sig öka körsäkerheten både vid vägarbeten och ute i trafiken genom smarta tredjepartslösningar däribland extraljus och varningsljus som eftermonteras på bilar och lastbilar. Varningsljus är ett bra exempel som ökar synligheten ute på vägarna och kan synas över 1000 meter. Med tanke på att led dioder inte kräver hög watteffekt så är lamporna mer energisnåla än traditionella halogen lampor. För mer information om varningsljus så rekommenderar vi att du besöker följande webbplats.

Ficklampor med led som ljuskälla är oslagbart

Det finns en mängd olika produkter på marknaden att välja emellan som drivs av led-teknik. För det mesta appliceras lysdioden i inomhusmiljöer som bostäder, kontor och shoppingcenter. Men lysdioder används flitigt även som mobila lösningar i ficklampor och strålkastare som är optimala i verkstadsmiljöer. Ficklampor kan med hjälp av led-teknik lysa flera kilometer och är bra att ha till hands när man beger sig ut i vildmarken eller om man bara tänkt mecka med bilen.